Kraailingenveld 22, 3740 Bilzen +32 468 15 72 24

Applicatiewijze coating

APPLICATIEWIJZE

Het verwerken van hotsprays dient zorgvuldig plaats te vinden.

Om aan alle kwaliteitseisen voor deze coatings te kunnen blijven voldoen volgt CLS Europe een kwaliteitsprotocol. Dit protocol bevat ondermeer zaken als probleemanalyse, productkeuze, systeemopbouw, ondergrondvoorbereiding, uitvoering op locatie, veiligheid op de werkplek tijdens de verwerking van polyurea evenals een (verzekerde) garantie.

Hogedruk apparatuur

Hotspray coatings worden altijd met behulp van gespecialiseerde hogedruk spuitapparatuur verwerkt. Deze nemen een aantal functies voor hun rekening:

  • Verwarmen van de hotspray materialen tussen de 65-85ºC om de mengbaarheid van het A en B component te bevorderen en mogelijk te maken, de hotspray materialen dun vloeibaar te maken en om het geheel snel genoeg te laten reageren.
  • Hotspray coatings zijn goed bestand tegen vele chemicalien. Op verzoek sturen wij u graag een uitgebreide chemicalien bestendigheidlijst toe.
  • De beide hotspray componenten in de juiste verhouding te doseren.
  • Beide component homogeen te vermengen.
  • Het gemengde hotspray materiaal vernevelen zodat het verspuitbaar wordt.

Gespecialiseerde bedrijven

Het aanbrengen van hotspray coatings wordt uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven welke de beschikking hebben over deze apparatuur. Afhankelijk van de aard en organisatie van het bedrijf is deze in staat om op locatie of in eigen huis hotspray coatings te spuiten.

Tijdens de applicatie van hotspray coatings is het van belang dat de verwerkingscriteria worden afgestemd op de situatie en omgevingsvariabele.

Eigenschappen          Toepassingsgebieden

Back to top