Kraailingenveld 22, 3740 Bilzen +32 468 15 72 24

Vloeren

CLS Europe spraysystemen voor vloeren worden toegepast in zowel nieuwbouw als renovatie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen isolatie die onder de vloer en isolatie die op de vloer wordt aangebracht. In beide gevallen wordt pas geïsoleerd nadat de constructievloer is gelegd. De primaire taak van deze polyurethaanschuimen is het tegengaan van warmteverliezen, maar zij worden ook vaak gebruikt om vochtproblemen tegen te gaan (vooral bij vloeren met een kruipruimte).

Isolatie op de vloer

Bij deze toepassing wordt de isolatie na de ruwbouwfase aangebracht op de begane grondvloer. Op de vloeren wordt eerst het leidingwerk aangelegd. Vervolgens wordt sprayschuim over de vloer verneveld en vormt een egaliserende en isolerende laag. Hierop wordt de dekvloer aangebracht. Eventueel kan op de schuimlaag eerst nog vloerverwarming worden aangelegd.

Ondervloerisolatie

Dit betreft in veel gevallen na-isolatie van vloeren waarbij aan de onderzijde vanuit de kruipruimte isolatie wordt aangebracht tegen de begane grondvloer. Hierdoor wordt een sterke, naadloze, isolerende vloer verkregen.

Akoestisch

Door het plaatsen van foam matten op de PUR isolatie kunnen we de kontaktgeluiden reduceren tot 50%. Veel toepassingen gebeuren op verdiepingen van appartementsbouw.

 
Daken          Decoraties

Back to top